Kauno padangėje praūžė aviacijos šventė
Kauno aviacijos šventės akimirkos

Naikintuvų skrydis virš S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo liepos 27 d. popietę davė startą Kauno aviacijos šventei. Savo pasirodymais žiūrovus džiugino kelios dešimtys orlaivių ir parasparnių pilotų, parašiutininkų, aviamodeliuotojų.

Pagrindiniu šventės akcentu šiemet galima laikyti akrobatiką.

Šventės metu S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome surengtos ir „Air Master Cup Series“ varžybos, kuriose dalyvavo pilotai iš Lietuvos, Prancūzijos, Australijos ir Liuksemburgo.

Po sudėtingų programų suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad „Air Master Cup Series“ nugalėtoju tapo Cyrial Talon iš Liuksemburgo, antras buvo Lietuvos atstovas Igoris Lobanovas, trečias –  australas Aarron Deliu. Ketvirtą ir penktą vietas užėmė prancūzės Melanie Astles ir Fanny Viallard.

Akrobatinį šou pasirodymą lėktuvu „Extra 300” surengė pilotas Žilvinas Lidžius, o svečiai iš Švedijos „The SKYCATS“ pristatė programą ant „CATWALK“ lėktuvo sparnų.

Ne mažiau sudėtingas akrobatines figūras parodė ir gerokai mažesnė „Extra 300”, aviamodelis, valdomas daugkartinio Lietuvos ir pasaulio čempiono Donato Paužuolio.

Lietuvoje nematytų triukų pažėrė „Crazy Air Stunts“, kai pilotas Andrius Šiožinys nusileido ant važiuojančio mikroautobuso, bei pademonstravo lėktuvo ir motociklo šou.

Žiūrovai galėjo išvysti naujai sukurto lėktuvo IGL-1 skrydį, lietuviško sklandytuvo Mini LAK, malūnsparnio, sraigtasparnių ir kitus pasirodymus.

O S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbį priminė grupės ANBO lydimo istorinio lėktuvo Bellanca  pasirodymas.

Teksto autorė Ditė Česėkaitė

Daumanto Noreikos nuotraukos