Sklandytojai varžosi klubinės klasės čempionate Paluknyje

Paluknio aerodrome šiandien tęsiasi Lietuvos klubinės klasės sklandymo čempionatas, prasidėjęs birželio 24 ir vyksiantis iki liepos 8 dienos. 29 varžybų dalyviai ryžtingai kilo į padangę, tikėdamiesi atlikti ketvirto pratimo užduotis. Tačiau neilgai trukus sportininkai pradėjo grįžti į aerodromą net neįpusėjus pratimui.

Pavyko pakalbinti sklandytoją Editą Skalskienę, kurį apsigręžė ties Valkininkais ir grįžo į pakilimo vietą.

„Oras šiandien sudėtingas, pučia nežmoniškas vėjas. Pakilau ir pamačiusi, kad jokių prošvaisčių toli nuskristi nėra, ties Valkininkais apsisukau ir grįžau į Paluknio aerodromą. Man buvo neramu, debesys griūna, besidairydama nutariau toli neskristi, nes panašu, kad būtų tekę leistis aikštelėje. Pargrįžo atgal apie du trečdaliai dalyvių. Kiti pakilo skrydžiui antram bandymui. Savo dalyvavimu varžybose esu patenkinta, esu įsitvirtinusi dešimtuke, sportui išnaudoju savo atostogas“, – sakė žymi sklandytoja E. Skalskienė.

Varžybose dalyvauja daugiausiai sklandytojų iš Vilniaus ir Kauno klubų, iš Klaipėdos klubo – trys dalyviai, iš Telšių – vienas.

Sportininkai skrenda daugiausiai lenkiškais „Jantar Standard“ šeimos sklandytuvais, „LS 3a“, „LS 4“, po vieną sklandytoją su „ASW 20“, „Pegase 101A“, „Glasflugel 304“, „Discus 2a“.

Po trijų pratimų varžybų lentelės pirmasis dešimtukas atrodo taip -->

Nuotraukos – Mantas Jankus.
Daugiau informacijos www.sklandymas.lt