Jaunieji Europos sklandytojai Lietuvoje tęsia kovą dėl geriausiojo titulo

Liepos 10-ąją startavęs Europos jaunimo sklandymo čempionatas Pociūnų aerodrome jau artėja prie finišo ir šį šeštadienį, liepos 24 dieną paaiškės, kuris iš 41 dalyvaujančių pilotų lips ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

Čempionato metu, kuris prasidėjo liepos 11-ąją, jau suskristi ir įvykdyti 5 klubinės klasės ir 4 standartinės klasės pratimai. Skirtingas įvykdytų pratimų skaičius susidarė tuomet, kai vieną varžybų dieną visi standartinės klasės dalyviai nepasiekė galutinio punkto - Pociūnų aerodromo ir sutūpė aikštelėse (įvairiose pievose).

Dėl suprastėjusių oro sąlygų iš 38 klubinės klasės pakilusių jaunųjų sklandytojų aerodromą pasiekė vos dešimt. Toks įvykis yra itin retas sklandymo pasaulyje, todėl į pietų Lietuvą vykęs ilgas automobilių karavanas su baltosios technikos priekabomis parvežti laukuose sutūpusių ilgasparnių buvo lydimas smalsių lietuvių žvilgsnių.

Lietuviai laikosi rezultatų lentelės viduryje

Nepaisant liepos 15-ąją įvykusio incidento ore, kai skrydžio metu susidūrė danas pilotas ir lietuvis Ignas Bitinaitis, čempionatas yra tęsiamas toliau, tik, be abiejų paminėtų sklandytojų. Todėl šiuo metu ore dėl geriausiojo titulo varžosi 41 pilotas iš 11 Europos valstybių. 

Klubinėje klasėje pirmauja Simon van den Eijkel iš Nyderlandų.

Lietuvos sportininkai, kurie toliau gina gimtosios šalies garbę ore, tikina, kad net po dviejų komandos draugų pasitraukimo iš čempionato dalyvių gretų (be I. Bitinaičio iš varžybų pasitraukė L. Šupinys dėl sveikatos sutrikimų), nenuleidžia rankų ir siekia geriausių rezultatų bendroje įskaitoje.

Klubinėje klasėje besivaržantys Titas Jovaiša ir Jokūbas Motūza po 5 įvykdytų pratimų bendroje įskaitoje užima 19 ir 24 vietas, o iki oficialios varžybų pabaigos lieka dar 2 dienos. Čempionato uždarymas ir medalių įteikimo ceremonija vyks Pociūnų aerodrome šeštadienį, 12 valandą. 

Nuotraukos - Ona Valkauskienė