„Ryanair“ ambicijos Ukrainoje

Mažų sąnaudų oro bendrovė „Ryanair“ kovo pabaigoje paskelbė, kad nuo spalio pradės skrydžius iš Ukrainos. Tai padarius, Ukraina taps 36-ąja šalimi, į kurią skraidys „Ryanair“ lėktuvai. 

Skelbiama, kad nuo rudens „Ryanair“ pasiūlys skrydžius iš Boryspilio ir Lvovo oro uostų. Iš viso iš šių oro uostų oro bendrovė vykdys tiesioginius skrydžius į 15 Europos miestų. Dešimt iš jų, tarp jų Vilnių, Londoną, Bratislavą ir kitus bus galima pasiekti iš Boryspilio, o penkis iš Lvovo. Preliminariai skaičiuojama, kad iš viso per metus „Ryanair“ planuoja perskraidinti iki 800 tūkst. keleivių iš dviejų Ukrainos oro uostų – apie 550 tūkst. iš Boryspilio ir apie 250 tūkst. iš Lvovo. Planuojama, kad nuo spalio „Ryanair“ lėktuvai kiekvieną savaitę iš Boryspilio ir Lvovo atliks iki 32 skrydžių paskelbtais maršrutais.

Tačiau tuo „Ryanair“ ambicijos Ukrainoje nesibaigia. Oro bendrovė svarsto pradėti skrydžius ir iš dar vieno Ukrainos oro uosto Odesoje. Taip pat turima planų šalyje įkurti „Ryanair“ pavaldžią oro bendrovę, kurios lėktuvai vykdytų skrydžius Ukrainos viduje. Be to, pranešama, jei „Ryanair“ veikla Ukrainoje bus sėkminga, oro bendrovė svarstys plėstis ir toliau į Rytus. Skelbiama, kad tolimesniuose „Ryanair“ planuose yra plėtra Gruzijoje.