„airBaltic“ ir „Delta Air Lines“ pradeda bendradarbiavimą

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir JAV oro vežėja „Delta Air Lines“ šiandien paskelbė apie partnerystę ir nuo 2023 m. lapkričio 22 d. pradėsiančią galioti bendrojo kodo sutartį. Esant precedento neturinčiai kelionių per Atlantą paklausai, „Delta“ papildys „airBaltic“ paslaugas savo kodu, suteikdama klientams patogų susisiekimą ir didesnį lankstumą tarp Šiaurės Amerikos ir Baltijos šalių.

Ryga/Atlanta. Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir JAV oro vežėja „Delta Air Lines“ šiandien paskelbė apie partnerystę ir nuo 2023 m. lapkričio 22 d. pradėsiančią galioti bendrojo kodo sutartį. Esant precedento neturinčiai kelionių per Atlantą paklausai, „Delta“ papildys „airBaltic“ paslaugas savo kodu, suteikdama klientams patogų susisiekimą ir didesnį lankstumą tarp Šiaurės Amerikos ir Baltijos šalių.

„Tai – istorinis „airBaltic“ ir Latvijos pasiekimas, nes pradedame plėsti savo skrydžių tinklą per Atlanto vandenyną. Bendradarbiavimas su garsia JAV partnere „Delta Air Lines“, garsėjančia plačiu tinklu ir tarptautinio bendradarbiavimo infrastruktūra, atveria didžiules galimybes. Tai ne tik pritrauks naujų keleivių į „airBaltic“, bet ir padidins Baltijos šalių žinomumą bei susisiekimą pasaulyje. Tikimės sėkmingo ir ilgalaikio bendradarbiavimo kartu“, – teigė „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Pagal naujus bendro kodo naudojimo santykius bendrovė „Delta“ savo kodą naudos 20-yje „airBaltic“ vykdomų maršrutų į tris Latvijos oro linijų įmonės bazes – Rygą, Vilnių ir Taliną.

„Glaudesnė partnerystė yra neatsiejama nuo mūsų ilgalaikės strategijos, kuria siekiame užtikrinti geresnį susisiekimą su „Delta“ klientais visame pasaulyje. Glaudus bendradarbiavimas su „airBaltic“ dar labiau sustiprins „Delta“ ryšius su šiuo dinamišku Europos regionu ir suteiks dar daugiau neprilygstamų galimybių skristi į JAV“, – sakė „Delta“ vykdomasis viceprezidentas ir tarptautinis prezidentas Alainas Bellemare'as.

Bendrojo kodo sutarties galimybė atsirado, kai Latvijos civilinės aviacijos asociacija gavo 1 kategorijos įvertinimą pagal Federalinės aviacijos administracijos (FAA) Tarptautinio aviacijos saugos vertinimo (IASA) programą. Pagal IASA programą FAA nustato, ar kitos šalies oro vežėjų, kurie vykdo ar siekia vykdyti skrydžius į JAV arba vykdo bendrus skrydžius su JAV oro vežėjais, priežiūra atitinka Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) nustatytus saugos standartus.

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino ir Tamperės skraidina daugiau nei 100 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra 1995 m. įsteigta akcinė bendrovė. Pagrindinė jos akcininkė yra Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o kitiems akcininkams – 2,03 proc. „airBaltic“ siūlo skrydžius į daugiau nei 70 Europos, Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Kaukazo regiono miestų. Per pastaruosius 28 metus „airBaltic“ tapo stipria ir tarptautiniu mastu pripažinta oro transporto bendrove, kurioje dirba daugiau nei 2 500 darbuotojų. Oro bendrovės „airBaltic“ parką sudaro 44 orlaiviai „Airbus A220-300“, todėl šis orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje. Aviakompanija yra gavusi tarptautinius apdovanojimus už kompetenciją, novatoriškas paslaugas ir reikšmingus pasiekimus. Dvejus metus iš eilės „Skytrax“ apdovanojo „airBaltic“ kaip geriausią oro transporto bendrovę savo regione. Be to, 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) skyrė „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimą. 2023 m. oro transporto bendrovė gavo geriausio keleivių salono aptarnavimo Europoje „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą.

Apie „Delta“:

Daugiau nei 100 tūkst. „Delta“ darbuotojų vadovauja pasaulinio lygio klientų aptarnavimui daugiau nei 4 tūkst. kasdien vykdomų skrydžių į daugiau nei 280 vietų šešiuose žemynuose. „Delta“ siekia aptarnauti iki 200 mln. klientų per metus, užtikrindama geriausią klientų aptarnavimą, saugumą, inovacijas ir patikimumą – ji pripažinta labiausiai laiku skraidančia Šiaurės Amerikos oro linijų bendrove. Kompanija yra pasiryžusi užtikrinti, kad ateityje kelionės būtų susietos, pritaikytos asmeniniams poreikiams ir malonios. Nuoširdi ir ilgalaikė bendrovės darbuotojų motyvacija – siekti, kad kiekvienas klientas jaustųsi laukiamas ir gerbiamas kiekviename kelionės su mumis etape. Pagrindinė „Delta“ būstinė įsikūrusi Atlantoje, o svarbūs oro uostai ir pagrindinės rinkos veikia Amsterdame, Atlantoje, Bostone, Detroite, Londone-Heathrow, Los Andžele, Meksike, Mineapolyje-St. Paul, Niujorke-JFK ir LaGuardia, Paryžiuje-Šarlio de Golio oro uoste, Solt Leik Sityje, Sietle, Seule-Inčione ir Tokijuje. Bendraukite su „Delta“ Delta News Hubdelta.com, per @DeltaNewsHub soc. tinkle Twitter ir Facebook.com/delta.

Daugiau informacijos:

airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
A/S Air Baltic Corporation

pr@airbaltic.com

Delta Air Lines
Įmonių komunikacija