„Baltic Ground Services“ (BGS) grupės direktoriumi tapo Vytautas Čekanavičius

„Baltic Ground Services“ (BGS), tarptautinė antžeminių paslaugų, orlaivių degalų tiekimo ir logistikos paslaugų įmonių grupė, priklausanti „Avia Solutions Group“, turi naują vadovą. Juo paskirtas Vytautas Čekanavičius, pastaruosius 4 m. vadovavęs BGS grupės įmonėms, tiekiančioms aviacinį kurą. Jis naujas pareigas pradės eiti nuo vasario 6-osios ir pakeis iki tol įmonių grupei vadovavusį Gytį Gumuliauską. 

V. Čekanavičius yra sukaupęs ilgametę vertingą patirtį aviacijoje. Jis buvo atsakingas už 10-ties BGS kuro stočių veiklą ir rezultatus.

„Esu įsitikinęs, kad šis pokytis paskatins BGS komandą siekti naujų aukštumų. Tikiu, jog Vytauto kompetencija, lyderystė, sukauptos žinios ir ankstesnė patirtis įmonėje padės toliau augti ir sėkmingai plėstis rinkoje“, – teigia „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

Iki šiol BGS grupei vadovavęs Gytis Gumuliauskas „Avia Solutions Group“ nepalieka – jis vadovaus grupės oro linijų bendrovei Australijoje ir bus atsakingas už plėtrą regione, kur kompanija jau žengė pirmuosius žingsnius ir neseniai skelbė apie Australijos oro linijų „Skytrans“ įsigijimą. Tai – vienas iš strateginių grupės plėtros žingsnių į Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną, kur pernai „Avia Solutions Group“ įsteigė dvi naujas oro linijas  – „BBN Airlines Thailand“ ir „BBN Airlines Indonesia“, o iki 2024 m. pabaigos planuoja įsteigti ar įsigyti oro linijų bendroves Brazilijoje, Tailande, Filipinuose, Malaizijoje, Australijoje, Indonezijoje.

BGS yra lyderiaujanti antžeminio orlaivių bei keleivių aptarnavimo paslaugas teikianti įmonių grupė, veikianti Lietuvos oro uostuose. Įmonė taip pat yra atsakinga už aviacinių degalų tiekimą Palangos, Kauno, Vilniaus, Rygos, Talino ir Ostravos oro uostuose, tiekia kurą „Neste“ degalų kolonėlėms Lietuvoje ir Latvijoje. BGS grupei priklauso kuro stotys Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Čekijoje ir Ukrainoje. Įmonė priklauso „Avia Solutions Group“ – didžiausiai ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančiai įmonių grupei, valdančiai 199 orlaivių parką.