„airBaltic“ mini 20-ąsias Vilniaus bazės įkūrimo metines

Vilnius. Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ šiandien švenčia svarbią sukaktį – 20-ąsias savo bazės Lietuvos sostinėje Vilniuje įkūrimo metines. Nuo 2004 m. birželio mėn. „airBaltic“ tapo viena iš pagrindinių aviakompanijų, kasdien sujungiančių Lietuvos sostinę su kitomis šalimis ir užtikrinančių sklandų susisiekimą. Platus oro linijų tinklas, kurį sustiprino daugiau nei 20 bendrojo kodo naudojimo partnerių, suteikia galimybę keleiviams susisiekti su visu pasauliu.

„Jau 20 metų Lietuva yra viena iš mūsų namų rinkų, ir mes siekiame stiprinti jos tarptautinį susisiekimą. Laikui bėgant skatinome didelį keleivių skaičiaus augimą ir dabar džiaugiamės galėdami pasiūlyti savo klientams platų kelionių pasirinkimą 19 krypčių be persėdimų, kuriomis skraidiname iš Vilniaus.
Didžiuojamės būdami Baltijos šalių ambasadoriais danguje ir visame pasaulyje, taip pat esame motyvuoti, kad vis daugiau Lietuvos keleivių renkasi „airBaltic“. Šis pasitikėjimas įkvepia mus nuolat papildyti savo skrydžių tinklą Vilniuje naujais maršrutais. Mūsų užimama rinkos dalis ir toliau auga, o tai atspindi mūsų keleivių pasitikėjimą. Lietuva išlieka svarbiausia „airBaltic“ rinka, todėl siekiame išlaikyti bazę Vilniuje, plėsti maršrutų žemėlapį ir toliau augti ir kitose Lietuvos dalyse. Labai vertiname savo partnerių Lietuvos oro uostuose ir Vilniaus oro uoste bendradarbiavimą ir tikimės jį tęsti ateityje“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.
„Pastaruosius 20 metų „airBaltic" buvo itin svarbi gerinant Vilniaus ir Lietuvos susisiekimą oro transportu. Iki šiol prisimenu vieną iš savo pirmųjų skrydžių „airBaltic Fokker 50" lėktuvu tarp Vilniaus ir Kopenhagos. – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Simonas Bartkus. – Lietuvos oro uostų ilgametė partnerystė su aviakompanija remiasi bendru įsipareigojimu plėsti galimybes keliautojams ir stiprinti regioninį susisiekimą, ir šioje srityje padaryta didelė pažanga. „airBaltic" reikšmingai išplėtė savo maršrutų tinklą, perėjo prie modernių orlaivių ir nuolat gerina keleivių aptarnavimo paslaugas. „airBaltic“ taip pat palaiko ryšius su bendrojo kodo partneriais, tokiais kaip „Delta", KLM, „Air France" ir kitais, kurie tiesioginės veiklos Baltijos šalių rinkoje nevykdo. Todėl optimistiškai žvelgiame į ateitį ir tikime, kad „airBaltic" išliks esminiu partneriu įgyvendinant mūsų strateginį siekį toliau gerinti susisiekimą oro transportu su Vilniumi“.
Nuo 2004 m. „airBaltic“ Vilniaus bazėje pervežė 6,6 mln. keleivių. Be to, „airBaltic“ skrydžiais į Vilnių ir iš Vilniaus pervežė daugiau nei 20 mln. kilogramų krovinių ir pašto siuntų.
„airBaltic“ didžiuojasi, kad joje dirba daugiau nei 100 lietuvių, įskaitant daugiau kaip 40 orlaivių kapitonų, daugiau nei 15 pilotų ir daugiau nei 10 keleivių salono įgulos narių, taip pat įvairių kitų pareigų specialistų.
Ryškus akcentas „airBaltic“ istorijoje – specialaus Lietuvos vėliavos spalvų livrėjos pristatymas „Airbus A220-300“ orlaiviui (YL-CSK), kuris 2019 m. rugpjūčio 8 d. atliko inauguracinį skrydį.
2024 m. „airBaltic“ jungia Lietuvą 21 maršrutu į 13 šalių, išlaikydama du Vilniuje bazuojamus orlaivius. Visiems skrydžiais keleiviai gali naudotis ekonominės ir verslo klasės paslaugomis.
„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:
„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra 1995 m. įsteigta akcinė bendrovė. Pagrindinė jos akcininkė yra Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o kitiems akcininkams – 2,03 proc. „airBaltic“ siūlo skrydžius į daugiau nei 70 Europos, Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Kaukazo regiono miestų. Per pastaruosius 28 metus „airBaltic“ tapo stipria ir tarptautiniu mastu pripažinta oro transporto bendrove, kurioje dirba daugiau nei 2 500 darbuotojų. Oro bendrovės „airBaltic“ parką sudaro 47 orlaiviai „Airbus A220-300“, todėl šis orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje.

Aviakompanija yra gavusi tarptautinius apdovanojimus už kompetenciją, novatoriškas paslaugas ir reikšmingus pasiekimus. Dvejus metus iš eilės „Skytrax“ apdovanojo „airBaltic“ kaip geriausią oro transporto bendrovę savo regione. Be to, 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) skyrė „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimą. 2023 m. oro transporto bendrovė gavo geriausio keleivių salono aptarnavimo Europoje „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą.