„airBaltic“ švenčia Technikos akademijos atidarymą
AirBaltic Academy

Ryga. Šiandien, rugpjūčio 29 d., pirmaujanti oro linijų bendrovė Baltijos šalyse „airBaltic“ oficialiai atidarė savo Technikos akademiją per ceremoniją, kurioje dalyvavo naujieji studentai, jų šeimos nariai, „airBaltic“, Rygos technikos universiteto (RTU) ir Liepojos valstybinės technikos mokyklos (LVT) atstovai. Akademija pasveikino pirmuosius 57 trijų specializuotų programų studentus, kurie pradės savo kelią į profesionalių orlaivių technikų profesiją. Atidarymo ceremonija įvyko RIX Rygos oro uoste esančiame „airBaltic“ bendrovės „Concors“ angare.

„Šiandien „airBaltic“ ir visam Baltijos regionui yra svarbus etapas, nes pradeda veikti mūsų naujoji Technikos akademija. Ši iniciatyva suteiks studentams aukšto lygio techninį išsilavinimą ir profesinius įgūdžius, kurie padės jiems pasirengti sėkmingai karjerai aviacijos pramonėje. Kvalifikuoti ir gerai parengti specialistai yra bet kurios oro linijų bendrovės sėkmės pagrindas, todėl nuolat investuojame į savo komandos tobulinimą, užtikrindami, kad „airBaltic“ išlaikytų aukščiausius standartus, naudodama geriausius specialistus ir inovatyvius technologinius sprendimus techninės priežiūros srityje“, – teigė „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Studijų metais studentams linkiu maksimaliai išnaudoti kiekvieną mokymosi galimybę. Laikas, praleistas Technikos akademijoje, suteiks jums ne tik praktinių žinių, bet ir tokių esminių įgūdžių ir vertybių kaip komandinis darbas. Smalsiai priimkite iššūkius, nes jie nulems jūsų sėkmę aviacijos pramonėje ateityje. Linkiu jums visokeriopos sėkmės šioje įdomioje kelionėje“, – išskyrė M. Gaussas.

„airBaltic“ technikos akademija, turinti patalpas Rygoje ir Liepojoje, siūlo praktinius mokymus, kuriuose daugiausiai dėmesio skiriama moderniam „Airbus A220-300“ orlaiviui. Akademija prisideda prie „airBaltic“ tikslo iki 2030 m. įdarbinti ir apmokyti beveik 400 naujų aviacijos techninės priežiūros specialistų. Technikos akademija, vykdanti tris specializuotas programas, suteikia nemokamą išsilavinimą, galimybę derinti darbą ir studijas bei garantuotą darbą aukštos kvalifikacijos profesijoje. Technikos akademijos atidarymas žymi papildomą žingsnį bendrovės bendradarbiavime su universitetais stažuočių ir mokymų srityje ir puikiai papildo „airBaltic“ vidaus techninio mokymo programas naujai įdarbintiems specialistams.

„airBaltic Technical Academy“ programos informacija:

  • RTU airBaltic programa: Ši mokama dieninė programa siūloma bendradarbiaujant su Rygos Technikos universitetu, garsėjančiu savo akademine kompetencija visame pasaulyje. Dalyviai įgis profesinio bakalauro laipsnį aviacijos transporto srityje ir įgis aviacijos techninės priežiūros technikų kvalifikaciją, gaudami „EASA Part-66“ sertifikatą. Finansinė nauda apima visą atlyginimą ir visapusiškas pramonės lengvatas, o visas studijų ir mokymo išlaidas padengia „airBaltic“.
  • LVT airBaltic programa: Ši programa, vykdoma bendradarbiaujant su Liepojos valstybine Technikos mokykla, suteikia galimybę įgyti vidurinį profesinį išsilavinimą ir „EASA Part-66“ sertifikatą. LVT „airBaltic“ programa, pripažinta pirmaujančia profesinio mokymo įstaiga Kuržemės regione, po pirmųjų metų siūlo darbo užmokesčio lengvatas ir pramonės lengvatas. Mokslas finansuojamas iš valstybės biudžeto ir „airBaltic“ lėšų.
  • airBaltic mechanikos programa: Nuo pirmos dienos dalyviai gauna apmokamą mokymą ir darbą, siekia gauti „EASA Part-66“ sertifikatą kaip sertifikuoti B1 ir B2 lygio mechanikai. Ši programa pritaikyta gerus techninius įgūdžius turintiems asmenims, kuriems siūlomas visas atlyginimas, visapusiškas draudimas ir unikalūs pramoniniai privalumai – visa tai finansuoja „airBaltic“.

Naujai įsteigta technikos akademija papildys jau esamą „airBaltic Training“ studijų programų rinkinį, kurį sudaro Pilotų akademija, techninės priežiūros mokymai, skrydžio įgulos mokymai, keleivių salono įgulos mokymai, antžeminio personalo mokymai, instruktorių mokymai ir kt. Atranka į Technikos akademiją planuojama kasmet. Daugiau informacijos galima rasti jos interneto svetainėje https://careers.airbaltic.com/en/technical-academy.

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra pirmaujanti oro transporto bendrovė Baltijos šalyse ir viena sparčiausiai augančių oro vežėjų Europoje. Būdama mišri oro transporto bendrovė, ji naudojasi tiek tradicinio tinklo, tiek pigių skrydžių bendrovių privalumais. Iš Rygos, Talino, Vilniaus, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, „airBaltic“ skraidina daugiau nei 130 krypčių, jungiančių Baltijos šalis su daugiau nei 70 vietų Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. 1995 m. įkurta bendrovė „airBaltic“ šiandien turi vieną jauniausių Europoje orlaivių parkų, kurį sudaro 48 „Airbus A220-300“ orlaiviai, ir joje dirba daugiau kaip 2 600 specialistų. Didžiąją dalį bendrovės akcijų valdo Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o likusieji 2,03 proc. priklauso privatiems akcininkams.

Bendrovės „airBaltic“ įsipareigojimas siekti aukščiausios kokybės yra įvertintas daugybe prestižinių apdovanojimų, įskaitant „Skytrax“ trejus metus iš eilės suteiktą geriausios oro transporto bendrovės savo regione titulą. 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) pripažino „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimu, o 2023 m. bendrovė gavo „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą už geriausią keleivių salono aptarnavimą Europoje. 2024 m. oro linijų bendrovei įteiktas „PROS AI Innovator“ apdovanojimas už dirbtinio intelekto panaudojimą siekiant transformacinių rezultatų ir optimizuojant veiklą.

Daugiau informacijos:

airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
A/S Air Baltic Corporation
pr@airbaltic.com