Septynios naujos kryptys – „airBaltic“ didina susisiekimą iš Vilniaus

„airBaltic“, pirmaujanti oro linijų bendrovė Baltijos šalyse, tęsia tinklo plėtrą ir artėjančiam vasaros sezonui iš Vilniaus pristato septynias naujas kryptis: Kišiniovas (Moldova), Ibiza (Ispanija), Praha (Čekija), Rodas (Graikija), Tel Avivas (Izraelis), Tirana (Albanija) ir Valensija (Ispanija). Naujos kryptys siūlo klientams platų kelionių pasirinkimą, atitinkantį laisvalaikio, verslo ir tolesnio susisiekimo poreikius. Be to, „airBaltic“ planuoja pradėti skrydžius keturiais naujais maršrutais iš Rygos ir penkiais maršrutais iš Talino, taigi iš viso iš Baltijos šalių bus atidaryta 16 naujų maršrutų.

„Šiandien „airBaltic“ yra Lietuvos ir viso Baltijos regiono susisiekimo pagrindas. Pradėję skrydžius septyniomis naujomis kryptimis – daugiausiai, kiek esame pristatę per vieną sezoną Vilniuje – toliau demonstruojame savo įsipareigojimą užtikrinti geriausią susisiekimą ir stiprinti savo, kaip pirmaujančios ir labiausiai mėgstamos oro linijų bendrovės Lietuvoje ir Baltijos šalyse, pozicijas. Be to, siekdami patenkinti didėjančią paklausą esamomis kryptimis, padidinome skrydžių dažnumą keturiais tiesioginiais maršrutais iš Vilniaus, taip suteikdami savo klientams dar daugiau galimybių keliauti“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Esame dėkingi savo vietos ir tarptautiniams partneriams už paramą „airBaltic“ augimui per daugelį metų ir tikimės tęsti sėkmingą bendradarbiavimą ateityje“, – išskiria M. Gaussas.

„Mes labai džiaugiamės, kad „airBaltic“ priėmė strategiškai svarbų sprendimą toliau tęsti savo plėtrą Lietuvos oro uostuose bei tai darys kitais metais – nuo vasaros sezono pradžios. Šiuo atveju kalbame ne tik apie papildomą ir nuolat laikomą orlaivį, naujus maršrutus, bet ir susisiekimo kokybės gerinimą – papildomus esamų maršrutų dažnius ir patogumą keleiviams. Itin svarbu, kad turėsime kasdienius skrydžius į Miuncheno, Paryžiaus Šarlio de Golio ir Talino oro uostus. Aiškiai matome, kad „airBaltic“ jau kitais metais gali tapti antra oro bendrove Lietuvos oro uostų tinkle pagal aptarnaujamų keleivių kiekį ir tai būtų tikrai puikus pasiekimas tiek šiai oro bendrovei, tiek mums, kuriant ilgalaikes partnerystes, gerinant bendrą Lietuvos susisiekimą“, – sako Lietuvos oro uostų vadovas Simonas Bartkus.

Bilietus jau galima įsigyti abiejose paslaugų klasėse – ekonominėje ir verslo – bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

 

Kryptis

Pradžios data

Skrydžių dažnumas

Kaina *,

Ekonominė klasė

Kaina *,

Verslo klasė

Vilnius–Tel Avivas (Izraelis)

Kovo 30, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

129 EUR

549 EUR

Vilnius–Praha (Čekija)

Kovo 30, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

65 EUR

299 EUR

Vilnius–Kišiniovas (Moldova)

Balandžio 2, 2025

1 savaitinis skrydis

69 EUR

315 EUR

Vilnius–Rodas (Graikija)

Balandžio 2, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

89 EUR

329 EUR

Vilnius–Valensija (Ispanija)

Balandžio 16, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

109 EUR

329 EUR

Vilnius–Tirana (Albanija)

Birželio 3, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

59 EUR

265 EUR

Vilnius–Ibiza (Ispanija)

Birželio 5, 2025

2 savaitiniai skrydžiai

115 EUR

499 EUR

 *Mažiausia kaina (į vieną pusę), įskaitant mokesčius, rinkliavas ir aptarnavimo mokesčius, svetainėje www.airBaltic.com, jei yra laisvų vietų.

 

Išanalizavusi keleivių poreikį, „airBaltic“ planuoja padidinti skrydžių dažnumą keturiais maršrutais iš Vilniaus – Malagos, Paryžiaus, Miuncheno ir Talino. 

Be to, „airBaltic“ iš Rygos planuoja pradėti tiesioginius skrydžius į Klužą-Napoką (Rumunija), Mikoną (Graikija), Žešuvą (Lenkija) ir Stavangerį (Norvegija). Skrydžių laikai naujomis kryptimis suderinti su „airBaltic“ skrydžiais tarp Rygos, Vilniaus ir Palangos, taip užtikrinant sklandų susisiekimą.

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra pirmaujanti oro transporto bendrovė Baltijos šalyse ir viena sparčiausiai augančių oro vežėjų Europoje. Būdama mišri oro transporto bendrovė, ji naudojasi tiek tradicinio tinklo, tiek pigių skrydžių bendrovių privalumais. Iš Rygos, Talino, Vilniaus, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, „airBaltic“ skraidina daugiau nei 130 krypčių, jungiančių Baltijos šalis su daugiau nei 70 vietų Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. 1995 m. įkurta bendrovė „airBaltic“ šiandien turi vieną jauniausių Europoje orlaivių parkų, kurį sudaro 48 „Airbus A220-300“ orlaiviai, ir joje dirba daugiau kaip 2 600 specialistų. Didžiąją dalį bendrovės akcijų valdo Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o likusieji 2,03 proc. priklauso privatiems akcininkams.

Bendrovės „airBaltic“ įsipareigojimas siekti aukščiausios kokybės yra įvertintas daugybe prestižinių apdovanojimų, įskaitant „Skytrax“ trejus metus iš eilės suteiktą geriausios oro transporto bendrovės savo regione titulą. 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) pripažino „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimu, o 2023 m. bendrovė gavo „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą už geriausią keleivių salono aptarnavimą Europoje. 2024 m. oro linijų bendrovei įteiktas „PROS AI Innovator“ apdovanojimas už dirbtinio intelekto panaudojimą siekiant transformacinių rezultatų ir optimizuojant veiklą.

Daugiau informacijos:

airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
A/S Air Baltic Corporation
pr@airbaltic.com