Užsienio pilotai atranda Lietuvą

Seniausiame Lietuvos bendrosios aviacijos aerodrome, kuriam suteiktas S. Dariaus ir S. Girėno vardas, apsilankė didelis vokiečių būrys. Gegužės 17 dienos popietę aerodrome nutūpė net 15 lėktuvų.

Patrauklus aviacijos turizmo taškas Kaune po kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos, kuri įvykdyta praėjusiais metais, it masalas ėmė traukti užsienio pilotus. Šiandien dviem dienom prisiparkavusių lėktuvų skaičius iš Vokietijos turėtų dar pagausėti. Vokietijos aviatoriai leidžia laiką Kaune, dairosi, kur dar galima nuskristi pasižvalgyti mūsų šalyje – pasuks gal į Palangą, gal kitur.

Užsienio oro turistams S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome yra taikomas nedidelis 10 eurų tūpimo mokestis, o svarbiausia, čia pilotai gali „pagirdyti“ savo oro žirgus degalais. Skrydžių valdymo centre svečiai gali išgerti kavos, pailsėti, pavartyti Kauno lankytinų vietų žemėlapį ir išsikviesti taksi. Šalia įsikūręs Lietuvos aviacijos muziejus turėtų patraukti aviatorių dėmesį taip pat.

„Oro turistams pats svarbiausias dalykas yra gera aerodromo infrastruktūra, tvarkingas tūpimo takas, ir, žinoma, galimybė pasipildyti degalų, kad galėtų skristi toliau. Tikimės, kad oro turistų skaičius didės, nes geriname infrastruktūrą. Atnaujinome kilimo ir tūpimo taką, netrukus bus pastatytas kempingas. Gera informacija, rekomendacija greitai sklinda“, – apie oro turizmo perspektyvas kalbėjo S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Vytas Skučas.

Lietuvių pilotams vienkartinis tūpimo mokestis šalia Kauno senamiesčio įsikūrusiame aerodrome yra 5 eurai, o pasirašius metinę sutartį per mėnesį reikia mokėti 15-20 eurų ir gali skraidyti be apribojimų. Liepos 14 dieną Aleksoto padangė kvies tūkstančių aviacijos aistruolių į vieną didžiausių šalyje aviacijos švenčių.