Aviakatastrofa Milane: lėktuvui įsirėžus į pastatą žuvo juo skridę žmonės

Šiaurės Italijos mieste Milane spalio 3 dieną privatus lėktuvas „Pilatus PC-12“ įsirėžė į tuščią pastatą. Žuvo visi aštuoni orlaiviu skridę žmonės, įskaitant ir įgulos narius.

Lėktuvas, skridęs į Sardinijos salą, sudužo vos pakilęs iš Milano Linatės oro uosto. Šio orlaivio pilotas buvo 68-erių milijardierius iš Rumunijos Dan Petrescu. Vietinė Italijos žiniasklaida skelbia, jog jis žuvo kartu su žmona ir sūnumi. 

Tuojau pat po įsirėžimo užsidegė visas pastatas, o taip pat ir keli netoliese šalikelėje stovėję automobiliai. Laimei, nei vienas ant žemės buvęs žmogus nenukentėjo.

Dėl įvykusios aviakatastrofos Italijos nacionalinė skrydžių saugumo agentūra jau pradėjo tyrimą. Keletas apklaustų įvykio liudininkų minėjo, jog vienmotoris „Pilatus PC-12“ dar iki sudužimo jau skendo liepsnose. Vietos gyventojas Giuseppe naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Išgirdau virš manęs skrendančio lėktuvo garsą, tokį, lyg jis išjunginėtų variklį.“ Taip pat pridėjo: „Iškart po to nuaidėjo garsus sprogimas, net sudrebėjo gyvenamojo namo langai, todėl vos atidaręs langą išvydau didžiulį kylantį dūmų debesį.“

Nekilnojamojo turto vystytojas Dan Petrescu buvo vienas iš turtingiausių žmonių Rumunijoje. Pranešama, kad be jo paties, žmonos bei 30-mečio sūnaus, orlaivyje tarp žuvusiųjų buvo ir mažametis vaikas. 

„Pilatus PC-12“ yra šveicarų gamintojo „Pilatus Aircraft“ vienmotoris turbopropelerinis lėktuvas, skirtas keleivių ir krovinių gabenimui. Dažniausiai naudojamas regioniniams arba privatiems skrydžiams. „PC-12“ yra geriausiai parduodamas turbopropelerinis vieno variklio lėktuvas, išlaikantis šį titulą jau keletą metų iš eilės.

Foto: EPA / Daniel Dal Zennaro