Išrinktas naujas FAI prezidentas: įvardijo didžiausią federacijos iššūkį

Spalio paskutinį savaitgalį Luksore (Egiptas) įvyko FAI (Tarptautinė aeronautikos federacija) generalinė asamblėja, kurioje buvo išrinktas naujas FAI prezidentas. Keturių metų kadencijai šis garbingas postas patikėtas Robertui Hendersonui iš Naujosios Zelandijos. 

Paskutinį kartą ne iš Europos kilęs FAI vadovas buvo amerikietis Clifton F von Cann, prezidento pareigas ėjęs 1988-1990 metais.

Tarptautinė aviacijos sporto federacija patiria didelių iššūkių, vienas didžiausių – finansavimo šaltinių paieška.

R. Hendersonas – buvęs karininkas ir pilotas instruktorius, paskutiniu metu buvo oro bendrovės „Air New Zealand” „A320“ flotilės mokymo vadovas, laisvalaikiu skraido sklandytuvu.

„Būti išrinktam pasaulio oro sporto bendruomenės prezidentu yra didelė garbė. Tarptautinė aviacijos sporto federacija patiria didelių iššūkių, vienas didžiausių – finansavimo šaltinių paieška. Aš esu pasiruošęs nerti į tuos iššūkius. Laukia daug darbo, kad organizacija judėtų pirmyn. Mes turime puikią komandą būstinėje Lozanoje, aktyvią valdybą. Aš tikiu, kad bendromis pastangomis mes galime nuveikti visus darbus,“ – pirmuosiuose interviu sakė FAI prezidentas.

Artimiausiuose FAI prezidento planuose – tinkamai pasiruošti pasaulio oro žaidynėms Turkijoje 2020 metais. Reikalinga veiksmingas ir gerai organizuoti darbus, kad žaidynės įvyktų sklandžiai. Tuo labiau, kad į žaidynių organizavimą įtraukiama labai daug savanorių.

Naujasis prezidentas gyvena Naujojoje Zelandijoje ir sako, kad tai padės lengviau komunikuoti, bendrauti su Azijos šalių FAI nariais, nes kai kuriose Azijos šalyse aviacijos sportas vystosi dideliu tempu. Su būstinės Lozanoje darbuotojais R. Hendersonas bendraus naudodamasis išmaniosiomis technologijomis, organizuos video konferencijas. Tai padės taupyti laiką ir mažins kelionių išlaidas.

FAI vadovas ketina paspartinti strateginio projekto ONE FAI įgyvendinimą, kuris leis sumažinti žmogiškųjų išteklių kaštus.