Atidarytos tarptautinės parasparnių varžybos: atšilus orams perkeltos į Paluknio aerodromą

Tarptautiniame ir pirmajame šiemet Europos Taurės ir „Briliantinės kojos” varžybų etape dalyvaus virš 75 sportininkų. Gražią tradiciją varžybas rengti ant užšalusio ežero ledo šalia Trakų pilies šiemet sujaukė tirpstantis ledas.

Pirmą kartą lietuvišką žiemą pamatys pilotai iš Kolumbijos, JAV. Nemažai sportininkų susirinko iš senojo žemyno - Olandijos, Didžiosios Britanijos. Kartu su kaimynais iš Latvijos ir Estijos varžysis net 14 šalių sportininkai. Dėl prizinių vietų rungsis ir lietuviai.

Dėl tirpstančio ledo varžybas teko perkelti į Paluknio aerodromą, matant orų prognozes, panašu, kad čia ir liksime, orai visą savaitgalį tik šils.

„Vakar pavyko apšilti, turėjome treniruočių dieną, šiandien iškart po  varžybų atidarymo ruošiamės pirmiesiems pratimams. Dėl tirpstančio ledo varžybas teko perkelti į Paluknio aerodromą, matant orų prognozes, panašu, kad čia ir liksime, orai visą savaitgalį tik šils. Šiemet koncentravomės į varžybų kokybę, sportininkų poreikius, todėl šventinę programą teko apriboti, jei pavyks – Trakuose kils persirengę, įvairių konstrukcijų kostiumais pasipuošę kaukių festivalio dalyviai.“ – po atidarymo komentavo varžybų direktorius Egidijus Šatas.

Parasparnių tikslusis nusileidimas - pasaulyje vis sparčiau populiarėjanti parasparnių disciplina. Čia kovojant su vėju ir geriausiais atletais bandoma nusileisti į monetos dydžio tašką. Pilotai elektroninį taikinį nusileisdami sugeba paspausti net keletą skrydžių iš eilės. Geriausiųjų rezultatai skiriasi vos keliais centimetrais.

Pirmą kartą Trakų Oro Šventė su tikslaus nusileidimo varžybomis suorganizuota dar 2000m. Šiemetinės varžybos – dvidešimtos.