Aviamodeliuotojo Donato Paužuolio rankose pasaulio F3P čempionato aukso ir sidabro medaliai

Šiuo metu (kovo 17-23 dienomis) Heraklione, Graikijoje, vyksta uždarų patalpų radijo bangomis valdomų lėktuvų modelių (F3P) pasaulio čempionatas. Tai jau ketvirtas šios sporto šakos pasaulio čempionatas, kuriame šiais metais be šeimininkų graikų dalyvauja sportininkai iš Austrijos, Belgijos, Kanados, Kinijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos, Lenkijos, Rusijos, Šveicarijos, JAV ir Lietuvos. 

Pilotai varžėsi dviejose klasėse – pilotažo ir muzikinėje. Lietuvai šiame čempionate atstovavo aviamodeliuotojai Donatas Paužuolis, Paulius Raupys ir Žilvinas Lapačinskas. Pilotažo klasėje savo jėgas išbandė 40 sportininkų. Po keturių preliminarių turų į finalą pateko 12 geriausiųjų. Paulius Raupys ir Žilvinas Lapačinskas užėmė, atitinkamai, 19 ir 20 vietas ir į tolimesnį etapą nepateko. Donatas Paužuolis į finalą žengė antroje pozicijoje. Kaip teigė pats sportininkas, viename iš preliminarių turų jam pavyko pasiekti geriausią šio sezono rezultatą. Kovo 22 dieną po įtemptos kovos trijuose finaliniuose turuose Donatas Paužuolis finišavo antras.

“Po antro finalinio turo visoje Kretos saloje nutrūko elektros tiekimas. Iškilo grėsmė, jog varžybų taip ir nebaigsime. Tačiau per valandą laiko techninės problemos buvo išspręstos. Trečiame ture išsaugojau antrą poziciją. Esu labai patenkintas ne tik savo asmeniniu, bet ir komandiniu rezultatu. Komanda užėmė 4 vietą tarp 14 valstybių. Tai buvo geriausias Lietuvos komandos pasirodymas tokio lygio varžybose“, - pirmais įspūdžiais po laimėto sidabro medalio dalinosi Donatas Paužuolis.

Pirmą vietą pilotažo klasėje iškovojo Gernot Bruckmann (Austrija), trečią – Julien Hecht (Prancūzija). Komandinėje įskaitoje pirmą vietą užėmė Prancūzijos komanda, antrą – Austrijos, trečią – JAV.

Šeštadienį vykusiame F3P AFM klasės finale Donatas Paužuolis iškovojo aukso medalį!