Slovakijoje sklandymo varžybų metu susidūrė lietuvio ir lenko sklandytuvai, abu pilotai žuvo

Slovakijoje, netoli Martino miesto, sudužo du sklandytuvai. Per katastrofą žuvo abu pilotai. Apie tai pranešė Slovakijos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

„Balandžio 26 dieną, apie 14 valandą, skubios pagalbos telefonu pranešta apie dviejų sklandytuvų susidūrimą Trebostovo kaimo kadastre, abu orlaiviai nukrito ant kalno sunkiai pasiekiamoje vietoje. Į įvykio vietą sraigtasparniu buvo nedelsiant išsiųstos gelbėjimo tarnybos ir medikai, kurie, deja, konstatavo abiejų pilotų mirtį“, – praneša gelbėtojai. Vienas iš žuvusių pilotų – lietuvis Domas Žostautas, pernai tapęs sklandymo instruktoriumi; jį muzikos gerbėjai prisimins ir kaip bosistą, popmuzikos, džiazo ir roko muzikantą.

Dalį kelio iki vietos gelbėtojai turėjo įveikti keturračiais dėl itin sudėtingo reljefo.

Į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai iš Martino, Žilinos, Trebostovo ir Sučiano. 

„Dalį kelio iki vietos gelbėtojai turėjo įveikti keturračiais dėl itin sudėtingo reljefo. Į vietą taip pat atvyko ir Slovakijos respublikos vidaus reikalų ministerijos sraigtasparnis. Nelaimės priežastys kol kas nėra žinomos.“

Pilotai pakilo iš Prievidzos aerodromo, kur dalyvavo tarptautinėse „FCC Gliding“ sklandymo varžybose. Į nelaimę pateko pilotai iš Lietuvos ir Lenkijos. Iškart po žinios apie katastrofą varžybų pratimas buvo nutrauktas, likę dalyviai sugrįžo į aerodromą arba tūpė aikštelėse. Šią informaciją patvirtino čempionato organizatoriai.

 

„Varžybų organizatoriai reiškia nuoširdžią užuojautą sklandytojų šeimoms ir visai Lietuvos bei Lenkijos komandai“, – oficialioje varžybų svetainėje rašo Prievidzos aeroklubas ir Košice aviacijos agentūra.

Aviacijos departamentas ir Susisiekimo ministerija dėl šio įvykio pradėjo tyrimą, apie tai informavo Slovakijos susisiekimo ministras Andrej Doležal. „Bet kokia tolesnė su avarija susijusi informacija nebus skelbiama, kol įvykis nebus ištirtas“, – pridūrė jis. 

 

Šaltinis: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/166313-pri-martine-havarovali-dva-vetrone-oba-piloti-pri-zrazke-zahynuli