„Airhub Training“ pirmoji būsimų oro linijų pilotų grupė pradėjo mokymus

Spalio 7 dieną Vilniuje įsikūrusiame aviacijos mokymų centre „Airhub Training“ mokymus pradėjo pirmoji būsimų oro linijų pilotų grupė.

Septyni kandidatai, įveikę sudėtingą pilotų mokymų atranką, pradeda kiek daugiau nei dvejus metus truksiančią ATP(A) integruotų studijų programą. 

Aviacijos mokymų centro startas

„Pirmoji ATP(A) integruotų mokymų programos studentų grupė žymi naujo etapo pradžią mūsų aviacijos mokymų centrui. Nors pandemija ir pristabdė mūsų planus, tačiau mes nesustojame ir šiandien džiaugiamės pirmąja studentų, pasirinkusių ATP(A) integruotų studijų programą, grupe. Didžiuojamės, galėdami jiems pasiūlyti ne tik ilgametę mokymų patirtį sukaupusius instruktorius, bet ir modernią mokymų įrangą. Studentų grupės mūsų mokymų centre – nedidelės, todėl galime sau leisti suteikti asmeninį dėmesį kiekvienam studentui“ – teigė „Airhub Training“ direktorė Rūta Kulvinskaitė.

Pirmoji studentų grupė.

Kandidatams, norintiems studijuoti pagal ATP(A) studijų programą, aviacinė patirtis nėra būtina. Europos Sąjungos Aviacijos Saugumo agentūros EASA patvirtintą integruotą mokymų programą sudaro teorinė ir praktinė mokymų dalys. „Airhub Training“ studentai aviacinių mokymų centre Vilniuje įgis tiek teorinių žinių, tiek ir praktikuosis skraidyti moderniame skrydžių treniruoklyje. Skirtingai nei daugelyje kitų aviacijos centrų, „Airhub Training“ studentų skrydžių praktika moderniais „Diamond DA-40“ ir „Diamond DA-42“ lėktuvais vyks tarptautiniame Vilniaus oro uoste, kur būsimieji oro linijų pilotai jau nuo pirmos dienos susipažins su tarptautine oro uosto aplinka, procedūromis ir komunikacija.

Pandemijos sukrėsta aviacijos rinka rodo atsigavimo ženklus

ATP(A) integruotų mokymų programa – ne tik subalansuotas trumpiausias kelias į piloto kėdę svajojantiems apie karjerą aviacijoje – kadetinė programa naudinga ir oro linijoms, ieškančioms pilotų ir įgulų, kurios aptarnautų augantį lėktuvų parką. Todėl studentai, baigę mokymų programą ir įgiję komercinio piloto licenciją, galės įsidarbinti antraisiais pilotais „GetJet Airlines“ – Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovėje, teikiančioje užsakomųjų skrydžių bei orlaivių ir įgulų nuomos paslaugas.

Rūta Kulvinskaitė su pirmąja Integrated grupe.

„GetJet Airlines“ vadovo Dariaus Viltrakio teigimu, pandemijos sukrėsta aviacijos rinka rodo atsigavimo ženklus, o daugėjant skrydžių, orlaivius turės valdyti ir nauja pilotų karta, kurią svarbu pradėti ruošti jau dabar: „Manome, kad po poros metų pasieksime ikipandeminį lygį, tad naujieji pilotai turės puikias galimybes įsilieti į aktyvią aviacijos darbo rinką“.

„Airhub Training“ – 2019 m. įkurtas aviacinių mokymų centras Vilniuje, teikiantis aviacinius mokymus pagal Europos Sąjungos Aviacijos Saugumo agentūros EASA patvirtintas programas norintiems tapti pilotais ir jau pažengusiems pilotams.

„GetJet Airlines“ – Lietuvos oro linijų bendrovė, nuo 2016 m. teikianti užsakomųjų skrydžių bei orlaivių ir įgulų nuomos paslaugas visame pasaulyje. „GetJet Airlines“ orlaivių parke Airbus A320, A319 ir A330 orlaiviai, kuriais bendrovė vykdo skrydžius į daugiau nei 170 oro uostų daugiau nei 50 šalių bei aptarnauja tokius klientus kaip „Wizz Air“, „Teztour“, „LOT“, „Finnair“, „Spice Jet“ ir kitus.


Šaltinis: „Airhub Training“ pranešimas spaudai