Diskusija apie aviacijos praeitį, dabartį ir ateitį

Vilniečių pamėgtoje kavinėje „Geležinė lapė” liepos 13 dienos vakarą nutiko netikėtas įvykis – aviacinė diskusija, kurią inspiravo vienas žmogus – Aplinkos apsaugos agentūros valstybės tarnautojas aviacijos entuziastas Vytautas Danilevičius, besidomintis aviacija nuo vaikystės.

Kodėl diskusija aviacinė? Ne, tai nesusiję su Vilniaus oro uosto rekonstrukcija ir Kauno oro uosto „džiaugsmais“ nuo rytdienos… Tai buvo pokalbis apie civilinės aviacijos praeitį, dabartį ir ateitį, dominuojančias tendencijas, techniką, maršrutus, verslo ypatumus, skirtumus įvairiose šalyse.

Norėčiau imtis ir kitų temų, pavyzdžiui, apie mokslą padiskutuoti su mokslininkais.

Diskusijai vadovavo jos sumanytojas, o diskutavo „Small Planet Airlines“ marketingo vadovas Simonas Bartkus ir teisininkas bei patyręs keliautojas Augustinas Žemaitis. Pokalbis buvo laisvas, neįpareigojantis, be tikslo pateikti vieną tiesą ar kokias išvadas. Žingeidūs klausytojai galėjo užduoti klausimus, socialiniame FB tinkle buvo galima stebėti pokalbį gyvai. Diskusija vyko ilgiau nei planuota, tad, panašu, kad tokių laisvų diskusijų trūksta.

„Tai buvo pirmas blynas. Iš karto paaiškėjo trūkumai, bet svarbiausia, kad susirinko klausytojai. Norėčiau imtis ir kitų temų, pavyzdžiui, apie mokslą padiskutuoti su mokslininkais. Ateityje gal ir aviacijos nepamiršiu“, –  dalijosi mintimis po renginio V. Danilevičius.

Manto Jankaus nuotraukos