Bendra Lietuvos ir Kinijos bendrovė įgyvendino pusės milijardo vertės aviacijos projektą

Tarptautinė lėktuvų prekybos ir nuomos bendrovė „AviaAM Leasing“, turinti pagrindinius biurus Lietuvoje, Airijoje ir Kinijoje, pranešė kartu su bendra Lietuvos ir Kinijos įmone „AviaAM Financial Leasing China“ sėkmingai užbaigusi 500 milijonų JAV dolerių vertės projektą – minėta įmonė pristatė paskutinį iš aštuonių užsakytų naujų „Airbus A320" grupės orlaivių.

Aštuonis naujus „Airbus A320" ir „A321" lėktuvus užsakovui pristatėme vos per penkis mėnesius.

„Praėjusią savaitę Hamburgo oro uoste, Vokietijoje, Airbus lėktuvų gamykloje, klientui buvo pristatytas paskutinis projekto orlaivis – „Airbus A321". Džiugu, kad vos pernai kartu su partneriais Kinijoje įsteigtos jungtinės bendrovės „AviaAM Financial Leasing China“ profesionalų komandai pavyko sėkmingai ir sklandžiai įgyvendinti tokio masto projektą. Aštuonis naujus „Airbus A320" ir „A321" lėktuvus užsakovui pristatėme vos per penkis mėnesius. Tikiu, kad šio projekto sėkmė įkvėps komandą ryžtis naujiems, dar didesniems iššūkiams, o stambius tarptautinės aviacijos žaidėjus – rinktis mūsų įmonės paslaugas“, – komentavo „AviaAM Leasing“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Tadas Goberis.

Pasak bendrovės vadovo, jau kurį laiką pasaulinėje rinkoje stebima sparčiai auganti paklausa populiariausiems siauro fiuzeliažo keleiviniams orlaiviams. Šią paklausą papildomai palaiko ir Kinijos vyriausybės remiama iniciatyva „vienas diržas, vienas kelias" (anglų k. - One Belt, One Road). Anot T. Goberio, šis pranašumas jau artimiausiu metu leidžia tikėtis didesnės apimties orlaivių parkų plėtros projektų tiek Vakarų, tiek Rytų rinkose.

Paskutinysis projekto rėmuose pristatytas lėktuvas „A321-211" (MSN 7782), varomas „CFM56-5" varikliais, klientams buvo pristatytas rugsėjo 21 d. Jame įrengtos 167 ekonominės ir 16 verslo klasių vietos. Įprastai, oro linijų praktikoje toks orlaivis yra naudojamas tarptautiniams ir regioniniams skrydžiams mažiausiai 12 metų.

„Šio projekto sėkmė būtų neįmanoma be mūsų partnerės, kompanijos „AviaAM Leasing“, kuri geranoriškai dalinosi per ilgus metus aviacijos rinkoje ir finansinio lizingo srityje įgytomis žiniomis ir patirtimi. Praėjusią savaitę pristatę paskutinįjį projekto lėktuvą užsakovui ir iškilmingai perkirpę raudonąjį kaspiną, šiandien jau gyvename ateities sandorių ir verslo plėtros nuotaikomis“, – teigė Kinijos Henano provincijos „Civilinės aviacijos vystymo ir investicijų“ bendrovės valdybos pirmininkas p. Zhangas Mingchao.