„airBaltic Training“ iš „Diamond Aircraft“ įsigis keturis orlaivius

„airBaltic Training“ savo naujai įkurtos Pilotų akademijos poreikiams iš „Diamond Aircraft“ įsigis tris vieno variklio DA40 NG mokomuosius orlaivius ir vieną dviejų variklių DA42-VI mokomąjį orlaivį, su galimybe parką papildyti dar 11 „Diamond Aircraft“ lėktuvų. Papildomai „airBalticTraining“ įsigis DSIM mokomąjį skrydžių simuliatorių. Orlaiviai į akademiją turėtų būti pristatyti šių metų gegužę.

„Esame įsitikinę, kad „Diamond Aircraft“ orlaiviai yra saugiausi ir moderniausi mokomieji lėktuvai. Kadangi pirmiausia būsimus savo pilotus rengiame pilotuoti „Bombardier“ C serijos orlaivius, yra būtina, kad be bendro orlaivio efektyvumo mokomojo lėktuvo skrydžio kabinoje būtų dideli skystųjų kristalų ekranai su optimizuota kontrole ir ekrano funkcijomis“, - sakė „airBaltic Training“ valdybos narys Paulsas Cālītis.

„Mes didžiuojamės, kad profesionaliems skrydžių mokymų sprendimams „airBaltic“ pasirinko mus. Su mūsų parke esančiais DA40 NG ir DA42-VI orlaiviais, kuriuose įrengti degalų taupymo AE300 Jet-A1 varikliai ir naujausia „Garmin NXi“ stiklo kabina, taip pat su kita skrydžių mokymų įranga „airBaltic“ gaus aukšto lygio standartizuotą techninę priežiūrą, atsargines dalis ir procedūras. Esame tikri, kad „Diamond“ orlaivių parko koncepcija prisidės prie bendrovės sėkmės ateityje“, - sakė „Diamond Aircraft Industries GmbH“ pardavimų ir rinkodaros direktorė Amila Spiegel.

Savo ruožtu „airBaltic Training“ generalinis direktorius Vilmantas Mažonas pažymėjo, kad: „Nuo praėjusių metų gruodžio, kai paskelbėme apie Pilotų akademijos steigimą, sulaukėme didžiulio potencialių studentų susidomėjimo. Gavome daugiau nei 200 paraiškų, iš kurių atrinkta pirmoji 12 studentų klasė. Teorijos mokymai prasidės šį kovą ir apytiksliai po trijų mėnesių pirmoji klasė turės galimybę sėsti į vieną iš naujų mokomųjų orlaivių.“