AB „Avia Solutions Group“ valdybos nariu paskirtas R. Laukaitis

Didžiausia aviacijos paslaugų įmonių grupė Rytų Europoje AB „Avia Solutions Group“ („ASG“) stiprina valdybą. Nuo 2018-ųjų kovo 29 d. prie valdybos prisijungė „ASG“ generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Dr. Ričardas Laukaitis.

Ekonomikos daktaro laipsnį turintis R. Laukaitis AB „Avia Solutions Group“ dirba nuo 2017 m. Jis yra atsakingas už grupei priklausančių atskirų įmonių veiklos vystymą bei strateginį valdymą kartu su antrinių įmonių vadovybėmis, investicinių projektų analizę ir vertinimą, taip pat prisideda prie antrinių įmonių kontrolės funkcijų siekiant „ASG“ pelningumo ir apyvartos augimo.

Padarysiu, viską, kas nuo manęs priklauso, kad įmonė pasiektų užsibrėžtus tikslus ir rezultatus“, – sakė R. Laukaitis.

„Džiaugiuosi, man parodytu pasitikėjimu ir įvertinimu. Valdybos nario pozicija – svarbus žingsnis mano karjeroje, tačiau su naujomis pareigomis, ateina ir naujos, didesnės atsakomybės. Padarysiu, viską, kas nuo manęs priklauso, kad įmonė pasiektų užsibrėžtus tikslus ir rezultatus“, – sakė R. Laukaitis.

„Ričardas turi sukaupęs daugiau nei 20 metų patirtį dirbdamas DNB, NORD/LB ir kituose bankuose su įvairių industrijų didelėmis įmonėmis, jų veiklos ir plėtros planų vertinimu. Dirbdami kartu daugiau nei metus, pastebėjome jo išskirtinius strateginio planavimo, investicijų ir rizikos vertinimo gebėjimus. Jo žinios ir patirtis finansų srityje labai praverčia valdant tokią didelę įmonių grupę, kaip „ASG”, – paskyrimą komentavo Gediminas Žiemelis, AB „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas.

Į aviacijos pasaulį Ričardas atėjo iš finansų sektoriaus: DNB banke 8 m. ėjo didžiųjų korporatyvinių įmonių departamento direktorius pareigas, dar 8 metus dirbo NORD/LB, penkerius – „Hermis“ banke (dabar „SEB“ bankas), dėstė ekonomiką Vilniaus Gedimino technikos universitete.