Skraidyti į Maskvą iš Vilniaus dar dažniau bus galima jau vidurvasarį

Jau greitai lėktuvai Rusijos sostinės kryptimi iš Vilniaus oro uosto kils dar dažniau. Nuo liepos 1 d. didžiausia Rusijos oro linijų bendrovė „Aeroflot“ į Maskvą skraidins nebe du, o tris kartus per dieną. Pastaraisiais metais keleivių, skrendančių šiuo maršrutu, skaičius auga, todėl papildomas skrydžio dažnis leis būsimas keliones planuoti dar patogiau.

Dėl didelės jungiamųjų skrydžių į kitus Rusijos ir aplinkinių šalių miestus bei įvairias Azijos šalis pasiūlos, Maskvos oro uostas keliautojams dažnai tampa tarpine stotele.

„Į Maskvą skrendančių keleivių skaičius pastaraisiais metais sparčiai didėja – vien tik 2017 m. šiuo „Aeroflot“ reisu pasinaudojo daugiau nei 136 tūkstančiai keleivių. Džiaugiamės, kad netrukus bus pasiūlytas dar patogesnis išvykimo laikų pasirinkimas“, – teigė Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Pasak A. Stikliūno, nemažai daliai į Maskvą skrendančių keleivių, Rusijos sostinė nėra galutinis kelionės tikslas. Dėl didelės jungiamųjų skrydžių į kitus Rusijos ir aplinkinių šalių miestus bei įvairias Azijos šalis pasiūlos, Maskvos oro uostas keliautojams dažnai tampa tarpine stotele.

Šiuo metu „Aeroflot“ lėktuvais iš Vilniaus į Maskvą galima kasdien keliauti pirmoje dienos pusėje – 05:50 val. bei 11:10 val. Nuo liepos 1 d. bus pasiūlyta galimybė kelionę į Šeremetjevo oro uostą pradėti ir 18:45 val. Skrydis iš Vilniaus į Maskvą orlaiviu „Airbus A320“ trunka 1 val. 35 min.

Gintaro Staučės nuotrauka