„Wizz Air“ paskelbė iššūkio studentams nugalėtojus

Nugalėtoja tapo tvarų sprendimą pasiūliusi komanda iš Budapešto

„Wizz Air“, viena iš sparčiausiai augančių aviakompanijų Europoje, paskelbė trečią kartą vykusio tarptautinio iššūkio studentams „Wizz Youth Challenge 2019“ nugalėtojus – jais tapo studentų grupė „Goldsmith+“ iš Budapešto Corvinus ir Vidurio Europos universitetų. Tarptautinio aviakompanijos „Wizz Air“ organizuojamo konkurso metu universitetų ir kolegijų studentai buvo kviečiami pristatyti verslo valdymo, kritinio mąstymo ir problemų sprendimo gebėjimus, įgyvendinant oro linijų bendrovės pateiktas verslo užduotis.  

Šiais metais „Wizz Youth Challenge 2019“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – renginyje dalyvavo daugiau nei 1200 studentų iš 44 „Wizz Air“ tinklo šalių. Šių metų konkurso užduotis – pasiūlyti inovatyvią idėją, kurią būtų galima pritaikyti įgyvendinant bendrovės tvarumo strategiją, ir taip užtikrinti, kad „Wizz Air“ išlaikys aplinkai draugiškiausios aviakompanijos poziciją Europoje. 

Laimėtojai pateikė kūrybingą sprendimą – per „Wizz Air“ rezervavimo sistemą keleiviams siūloma įvairiais aplinkai draugiškais būdais kompensuoti vienam keleiviui tenkantį išmetamą anglies dvideginio kiekį. Kita komandos sprendimo dalis – ekologinio fondo įkūrimas ir strategija aktyviai aplinką tausojančių keleivių bendruomenei „Green Ambassadors“ sukurti. 

„Dalyvavimas „Wizz Youth Challenge 2019“ – puiki patirtis mums. Tai labai profesionalus renginys, sulaukėme daug palaikymo iš teisėjų ir viso personalo. Džiaugiamės, kad po kiekvieno turo gavome daug grįžtamojo ryšio. Esame dėkingi už suteiktą galimybę dalyvauti iššūkyje ir už neįtikėtiną pirmosios vietos prizą. Mes jau planuojame savo keliones“, – sako pirmos vietos laimėtojai „Goldsmith+“.

„Wizz Youth Challenge 2019“ pusfinalis ir finalas buvo tikrai sėkmingi ir įkvepiantys. Studentai iš visos Europos turėjo galimybę pristatyti savo pasiūlymus svarbiam globaliam klausimui išspręsti, kartu jie gavo daug naudingų patarimų iš „Wizz Air“ lyderystės ir tvarumo ekspertų – teigia „Wizz Air“ vykdomasis direktorius Stephen Jones. – Tvarumas yra mūsų prioritetas ir mes nuolat ieškome sprendimų, kurie padėtų išlaikyti aplinkai draugiškiausios aviakompanijos poziciją Europoje. Manome, kad daug ko galime pasimokyti iš ateities kartos ir tikimės jų iniciatyvas įtraukti į savo ilgalaikius planus.“ 

Iš viso iššūkyje dalyvavo 220 komandų, iš jų 24 buvo pakviestos dalyvauti pusfinalyje ir Budapešte pristatyti savo idėjas „Wizz Air“ vadovams ir nepriklausomiems ekspertams. Pusfinalyje pasirodė komandos iš Vengrijos, Lenkijos, Serbijos, Nyderlandų, Švedijos, Austrijos, Šveicarijos, JK, Danijos ir Latvijos. Finale iš viso varžėsi keturios komandos. 

Laimėjusios komandos nariai galės vienerius metus neribotai keliauti „Wizz Air“ tinkle, kuris šiuo metu siūlo daugiau nei 700 maršrutų, jungiančių 152 kryptis. Antros ir trečios vietos laimėtojai galės išsirinkti atgalinio skrydžio bilietus „Wizz Air“ tinkle.