Nauja svarbi kryptis verslui ir ne tik: LOT sujungė Vilniaus ir Londono širdis

Lietuva ir Lenkija 2019 metų gegužės 1 dieną šventė 15-tąsias įstojimo į ES metines. Taip pat, simboliškai sutapus, šią dieną Lenkijos oro bendrovė LOT pradėjo vykdyti skrydžius su „Embraer 190“ lėktuvu tarp Vilniaus ir Londono Sičio oro uostų.

Iki šiol į Londoną iš Vilniaus, Kauno ir Palangos skrydžius vykdė tik pigių skrydžių bendrovės – Vengrijos „Wizz Air“ ir Airijos „Ryanair“. Naujasis maršrutas itin svarbus Lietuvai, susisiekimui su svarbiais finansų centrais, šalies įvaizdžiui.

Išskirtinis Londono Sičio oro uostas įsikūręs pačiame rytų Londono centre, modernų, Lietuvai svarbų, verslo centrą „Canary Wharf“ pasieksite vos per 13 minučių, Londono Tauerio tiltą – per 21 minutę. Beveik 5 milijonus keleivių per metus aptarnaujantis oro uostas, iš kurių net 57% keliaujantys verslo tikslais, yra geriausiai vertinamas oro uostas Londone, 16-tas Europoje.

Šis patrauklus maršrutas populiarumo turėtų sulaukti ir tarp keleivių besidairančių turistinių krypčių, o tai sustiprins turizmo, transporto ir aptarnavimo sektorius. Geresnį tašką pradėti turistinę kelionę sunku įsivaizduoti, ypač jei tupiama 09 kryptimi, Londoną galite pradėti tyrinėti dar nenusileidę, po jumis – įžymiausios lankytinos vietos, o artėjimas pro dangoraižių stogus atima žadą. Toliau – viskas pasiekiama ranka.

Gerosios praktikos iš mūsų semtis galės ir kitos Europos Sąjungos šalys, nes kartu su partneriais tokį projektą įgyvendinome pirmieji.

Vilniaus oro uosto direktorius Dainius Čiuplys pažymi, kad konkursui, skirtam rasti oro vežėją, iš Vilniaus skraidinsiantį į vieną iš pasaulio finansų centrų, pradėta ruoštis dar 2017 metais. Šia galimybe domėjosi ne viena Europos skrydžių bendrovė, o laimėtoja tapo Lenkijos LOT.

„Tai pirmas atvejis ES, kai skrydžio mechanizmas, skirtas pritraukti verslo keleivių segmentą, bus remiamas valstybės. Gerosios praktikos iš mūsų semtis galės ir kitos Europos Sąjungos šalys, nes kartu su partneriais – Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Susisiekimo ministerija ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ – tokį projektą įgyvendinome pirmieji“, – kalba D.Čiuplys. Oro uosto vadovas pridūrė, kad keleiviams yra pasiūlytas patogiausias skrydžių į Londoną ir atgal tvarkaraštis.

Atsižvelgiant į verslo keleivių poreikį, vasarą lėktuvas iš Vilniaus kils kiekvieną darbo dieną 6:30 val. ir 16:55 val., šeštadieniais 6:30 val., sekmadieniais – 16:55 val. Iš Londono Sičio skrydžiai darbo dienomis vietos laiku vyks 9:35 val. ir 18:40 val., šeštadieniais taip pat bus skrendama iš ryto, sekmadieniais – vakare. Kelionės tarp dviejų sostinių trukmė – 3 val.

„Vilnius tapo trečiuoju LOT tiesiogiai susietu Europos miestu su Londono Sičio oro uostu. Matome didžiulę paklausą šiai krypčiai atsižvelgdami, kad kiekvienais metais tarp šių dviejų sostinių perskraidinama milijonas keleivių. Rytų Londone gyvena daug lietuvių, todėl tikimės, kad naujas maršrutas sulauks daug susidomėjimo ir sustiprins Lietuvos ir Didžiosios Britanijos ryšius.“ – sakė Adrian Kubicki, LOT korporatyvinių ryšių direktorius.

Po pirmojo skrydžio Londono Sičio oro uosto aviacijos paslaugų direktorius Peter Downes džiaugėsi nauja kryptimi: „Esame dėkingi Lietuvos vyriausybei už šio maršruto atsiradimo paskatinimą ir būtent mūsų oro uosto pasirinkimą – verslo ir turistiniais ryšiais sujungsime 2 sostines 12 kartų per savaitę.“

Dėl trumpo nusileidimo tako ir stataus 5,5 laipsnių prieigos ir pakilimo kampo, LOT specialiai investavo į „Embraer 190“ orlaivius, tinkamus Londono Sičio oro uostui. Lenkų oro bendrovė įsigijo 4 naujus šio tipo lėktuvus. 106 vietų orlaiviai tiesiai iš gamintojo Brazilijoje LOT buvo pristatyti 2018 metų gruodžio mėnesį.