„GetJet Airlines” – pirmoji Lietuvos bendrovė, įvykdžiusi komercinį skrydį į Australiją

„GetJet Airlines” sausio 23 dieną įvykdė komercinį skrydį į Australiją ir tapo pirmąja į šį žemyną komercinį skrydį įvykdžiusia Lietuvos aviakompanija. Iš Honkongo pakilęs „Airbus A330” tipo orlaivis su lietuviška registracija LY-LEO Sidnėjuje nusileido 13.07 val. vietos laiku. Skrydis truko beveik 9 valandas.

„Skrydžių operacijas LY-LEO orlaiviu vykdome nuo 2019 metų. Tai pirmasis „Airbus A330” tipo orlaivis, registruotas Baltijos šalyse. 2022-uosius metus pradėjome pirmuoju LY-LEO skrydžiu į Sidnėjų, kuris žymi pirmąjį kartą ne tik mūsų įmonei, bet ir visai Lietuvos komercinei aviacijai” – teigia „GetJet Airlines” vadovas Darius Viltrakis.

Pasaulį užklupus pandemijai ir aviaciją suvaržius ribojimais, aviakompanija pritaikė plataus korpuso orlaivį krovinių gabenimui. Šiuo orlaiviu iki šios dienos skraidinami ne keleiviai, o kroviniai. Savaitgalio skrydis (GW734) į Australija buvo ne išimtis – orlaiviu buvo skraidinami Covid-19 greitieji antigenų testai.

„Krovinių skrydžių paklausa visame pasaulyje šį pandemijos laikotarpį augo, ji jau viršijo priešpandeminius rodiklius. Stebint tendencijas atrodo, kad paklausa kol kas nemažės. Pastaruoju laikotarpiu pasaulyje didžiausią paklausą turi su Covid-19 susijusios medicinos priemonės, testai, tad jie daugiausia ir skraidinami. Džiaugiamės, kad tokie skirtingų šalių užsakymai padėjo išsilaikyti šį visai aviciacijai sudėtingą laikotarpį,“ – komentuoja D. Viltrakis.

„GetJet Airlines“ – Lietuvos oro linijų bendrovė, nuo 2016 m. teikianti užsakomųjų skrydžių bei orlaivių ir įgulų nuomos paslaugas pasaulyje. Orlaivių parke – “Airbus A320/A319/A330” lėktuvai, kuriais bendrovė vykdo skrydžius į daugiau nei 170 oro uostų daugiau nei 50 šalių bei aptarnauja „Wizz Air“, „Teztour“, „LOT“, „Finnair“, „Spice Jet“ ir kitus.