Vilniaus oro uoste du mėnesius keleivius pasitiks fotografijos paroda „Sutinkame ir išlydime“

Pasaulinės fotografijos dienos proga rugpjūčio 19-ąją atidaryta fotografijos paroda „Sutinkame ir išlydime“ Vilniaus oro uoste, kuria du mėnesius galės pasidžiaugti parvykstantys lietuviai ir sostinės svečiai.

Ši fotografijos paroda išskirtinė tuo, kad joje eksponuojami darbai yra kurti ne profesionalų, o žmonių, kurių kasdienis darbas yra ne fotografija, o... aviacija. Tai antrasis, tradicija tampantis konkursas, kurį praėjusiais metais pradėjo organizuoti UAB „Litcargus“ (vadovas Linas Vaškys). Jeigu praėjusių metų konkurse dalyvavo tik vienos kompanijos darbuotojai, tai šiemet prisijungė dar vienas kolektyvas – BGS (Baltic Ground Services).

Sustabdytose akimirkose užfiksuota tai, ką oro uoste veiklą vystančių bendrovių darbuotojai pamatė mobiliųjų telefonų kameromis. Jiems lėktuvai, jų aptarnavimas, oro sąlygos, visi oro uosto teritorijoje vykstantys veiksmai – tai darbo kasdienybės panorama. Kokiu rakursu į ją sugebėjo pažvelgti fotografuojantys aviacinių įmonių kolegos, matome parodoje.

Konkursui buvo pateikta daugiau kaip 100 darbų, vertinta atskirose nominacijose „Lėktuvai“, „Procesai“, „Peizažas“. Vertinimo komisijoje balus skirstė fotografas Andrius Repšys, fotografas olandas Erwin Stam ir „Aviacijos pasaulio“ redaktorė Vilma Jankienė. Visą nematomąjį organizacinį darbą atliko UAB „Litcargus“ darbuotojos Ingrida Galiauskienė ir Asta Jurėnaitė.

Geriausieji 12 kadrų buvo atspausdinti ant drobės ir tapo parodos eksponatais. Apžvelkime nominacijas. „Litcargus“ lėktuvas: Tomas Petinas MRTT (1 vieta), Laimonas Lukoševičius (2 vieta), Tomas Petinas (3 vieta). „Litcargus“ peizažas: Deividas Ragavičius (1 v.), Radvilė Tručionytė (2-3 vietos). „Litcargus“ procesai: Meda Mikalajūnaitė (1 v.), Deividas Ragavičius (2-3 vietos). BGS lėktuvas – Tomas Nenartovič,
BGS peizažas – Maksim Šiško, BGS procesai – Tomas Nenartovič.

Fotografijos konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Vilma Jankienė palinkėjo konkursui augti, apjungiant visas Vilniaus oro uoste dirbančias kompanijas, plėstis į tarptautinę erdvę, kviečiant ir kolegas ir Latvijos, Estijos.