Lietuvos oro uostų vadovas perrinktas į „ACI Europe“ valdybą

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas perrinktas į Tarptautinės oro uostų tarybos „ACI Europe“ valdybą. Joje yra 24 nariai, iš kurių dauguma vadovauja didžiausiems Europos oro uostams. Lietuvos atstovas – vienintelis valdybos narys iš visų Baltijos šalių regiono oro uostų.

Gediminas Almantas, Lietuvos oro uostų generalinis direktorius.

„Tapimas „ACI Europe“ valdybos nariu reiškė Lietuvos oro uostų pripažinimą tarptautinėje aviacinėje bendruomenėje. Perrinkimą į valdybą dar vienai keturių metų kadencijai vertinu kaip įrodymą, kad mažųjų oro uostų nuomonė yra reikalinga ir svarbi formuojant Europos Sąjungos oro uostų politiką“, - sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius.

„ACI Europe“ valdybos pirmininku išrinktas Miuncheno oro uosto vadovas Dr. Michael Kerkloh. Kiti valdybos nariai - Londono Hitrou, Amsterdamo Šipolio, Paryžiaus Šarlio de Golio, Frankfurto, Kopenhagos Kastrupo, Ciuricho Kloteno oro uostų ir Ispanijos oro uostų operatoriaus „Aena“ vadovai.

Lietuvos oro uostai Tarptautinei oro uostų tarybai priklauso nuo 2014-ųjų metų, kai buvo sujungtas Vilniaus, Kauno ir Palangos oro vartų valdymas.

Dalijasi patirtimi, semiasi žinių

Praėjusiais metais Lietuvos oro uostai pakvietė „ACI Europe“ narius susipažinti su Lietuva iš arčiau – pavasarį Vilniuje vyko renginys „ACI EUROPE's Regional Airports' Conference and Exhibition", kurio metu čia lankėsi apie 200 aviacijos ekspertų – Europos ir ne tik jos oro uostų generaliniai, komercijos, finansų, strateginės plėtros direktoriai, oro uostuose veikiančių įmonių vadovai ir kiti aviacijos specialistai.

Tarptautinė oro uostų taryba vienija daugiau negu 500 oro uostų iš 45 Europos šalių. Oro uostai drauge sprendžia aviacijos sektoriui aktualias problemas ir formuoja Europos Sąjungos reguliacinę aplinką teisiniais, komerciniais, techniniais, aplinkos apsaugos, aviacijos saugumo, keleivių teisių ir kitais svarbiais klausimais. 

Lietuvos oro uostai dalyvauja „ACI Europe“ politikos, komercijos, aviacijos saugumo, organizacinio vystymo ir personalo, aplinkosaugos, komunikacijos komitetuose, kurių tikslas – keistis patirtimi ir mokytis vieniems iš kitų svarbiausiose oro uostų veiklos srityse. Tarptautinės oro uostų tarybos organizuojamuose renginiuose – forumuose bei diskusijose dalyvauja ir savo patirtimi dalijasi oro uostų darbuotojai, atsakingi už skirtingas veiklos sritis. 

Būdami tarptautinės oro uostų bendruomenės nariais Lietuvos oro uostai savo veikloje orientuojasi į geriausią tarptautinę oro uostų valdymo praktiką.