Estijoje esantis Pernu oro uostas greitai bus atidarytas skrydžiams

Praėjusią vasarą pradėti Pernu oro uosto rekonstrukcijos darbai artėja į pabaigą ir oro uostas netrukus bus atidarytas skrydžiams.

Skelbiama, kad Pernu oro uosto rekonstrukcijos darbams einant į pabaigą, pirmieji regioniniai skrydžiai iš šio oro uosto į Estijos Ruhnu salą prasidės spalį. Tačiau pilnu tempu oro uostas veikti dar nepradės. Pernu oro uosto terminalo, kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbus planuojama baigti paskutinėmis šių metų dienomis. Todėl tik šių metų pabaigoje-kitų metų pradžioje Pernu oro uostas pradės veikti pilnu tempu. Skelbiama, kad pabaigus visus rekonstrukcijos darbus, šis nedidelis Estijos oro uostas vienu metu galės aptarnauti iki 80 atvykstančių ir 80 išvykstančių keleivių.

Pernu oro uosto rekonstrukcija, siekiant jį modernizuoti, buvo pradėta praėjusių metų vasarą. Rekonstrukcijos metu buvo ženkliai prailgintas kilimo ir tūpimo takas, išplėsti riedėjimo takai, rekonstruotas keleivių terminalas, įdiegta automatizuota orų stebėjimo sistema, atnaujintas oro uosto apšvietimas ir pastatyti nauji angarai. Bendra šių rekonstrukcijos darbų kaina siekė beveik 14 mln. eurų. 

Pernu oro uosto informacija
Pernu oro uosto nuotrauka