Talino oro uosto žinios: augantys keleivių srauto skaičiai ir naujos tiesioginių skrydžių kryptys

Kaip jau tapo įprasta, rugsėjo mėnesį Talino oro uoste aptarnautų keleivių skaičius didėjo ir tikėtina, kad metų pabaigoje dar labiau išaugs, nes žiemos sezono metu iš šio oro uosto bus galima skristi 32 tiesioginių skrydžių kryptimis.

Rugsėjo mėnesį Talino oro uostas aptarnavo šiek tiek daugiau nei 165 tūkst. keleivių. Tai yra net tris kartus didesnis aptarnautų keleivių skaičius nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Iš viso rugsėjį oro uoste buvo aptarnauta beveik 2,9 tūkst. skrydžių (vidutiniškai kasdien įvyko 96 nusileidimai ir pakilimai). Rugsėjo mėnesį tiesioginiai skrydžiai iš oro uosto buvo vykdomi 30 krypčių, iš kurių skrydžiai į Rygos ir Frankfurto oro uostus buvo populiariausi. Tuo tarpu tarp užsakomųjų skrydžių krypčių, kuriomis rugsėjį buvo galima skristi į Talino oro uosto, skrydžiai į Turkijos, Graikijos, Bulgarijos ir Juodkalnijos kurortinius miestus buvo populiariausi. Prie išaugusio rugsėjį aptarnautų keleivių skaičiaus prisidėjo ir iš Talino oro uosto pradėti vykdyti skrydžiai iš naujomis kryptimis – Vengrų oro bendrovė „Wizz Air“ pradėjo tiesioginius skrydžius į Neapolį, o Turkijos oro bendrovė „Pegasus“ pradėjo sezoninius reguliarius skrydžius į Antaliją.

Tikimasi, kad iki metų pabaigos Talino oro uoste aptarnautų keleivių skaičius augs stabiliai, o prie to prisidės žiemos sezono skrydžiai. Skelbiama, kad Talino oro uosto žiemos sezono skrydžių tvarkaraštyje yra 32 tiesioginės kryptys, kaip skrydžiai į Barseloną, Liverpulį, Bilundą, Paryžiaus Bovė ir Romos Čijampino oro uostus. Žiemos sezono metu iš Talino oro uosto taip pat bus vykdomi ir užsakomieji skrydžiai į Šarm el Šeichą, Hurgadą, Gran Kanariją ir Tenerifę. 

Talino oro uosto informacija
„Shutterstock“ nuotrauka