Tariasi dėl skrydžių iš Pernu oro uosto

Nedidelis Estijos Pernu miesto oro uostas yra nenaudojamas jau keletą metų, dėl prastos kilimo ir leidimosi tako būklės nuspręsta nutraukti skrydžius iš jo. Bet jau spalį oro uostas atgis.

Pastaruosius keletą metų vyko aktyvus oro uosto tvarkymo darbai, klota nauja kilimo ir leidimosi tako danga, statytas naujas terminalas. Todėl jau po kelių mėnesių oro uostas galės vėl priimti civilinės paskirties orlaivius.

Skelbiama, kad pirmieji skrydžiai iš šio oro uosto prasidės šių metų spalį. Jie turėtų vykti į Estijos Ruhnu salą. Tačiau Pernu oro uosto vadovybė planuoja, kad kitų metų vasarą turėtų prasidėti ir užsakomieji tarptautiniai įvairių oro bendrovių skrydžiai iš šio oro uosto. Šiuo metu tariamasi su Estijos užsakomųjų skrydžių bendrove „Nyxair“ dėl skrydžių į Švediją. Jei susitarimas įvyks, jau kitų metų vasarą ši oro bendrovė pradės vykdyti užsakomuosius skrydžius iš Pernu. 

Taip pat planuojama pradėti tartis ir su kitomis užsakomųjų skrydžių bendrovėmis dėl skrydžių į Suomijos miestus. Būtent skrydžiai į Švediją ir Suomiją šiuo metu labiausiai domina Pernu oro uosto vadovybę ir skelbiama, kad šiuo tikslu yra susidomėjusios kelios kitos šių šalių užsakomųjų skrydžių bendrovės. 

Pernu oro uosto informacija
„ERR.EE“ nuotrauka