Aviacijos akademija „BAA Training“ Lietuvoje paruoš daugiau nei 650 naujų pilotų

Vienas didžiausių aviacijos mokymų centrų Šiaurės Europoje „BAA Training“ skelbia, kad iki 2021 metų pabaigos mokytis priims daugiau nei 650 būsimų pilotų. Didžiąją dalį jų sudarys į kadetų programas patekę studentai.

2017 metais „BAA Training“ mokymus pradėjo dvigubai daugiau studentų nei pernai. Tai iš dalies lėmė ir pastaraisiais metais pradėtos penkios naujos kadetų programos. Tokio tipo mokymosi projektai rengiami bendradarbiaujant su oro linijomis, kurios suteikia galimybę gabiems, praėjusiems specialią atranką studentams sėkmingai baigus studijas įsidarbinti. Bendradarbiavimo sutartys rengti kadetus pilotus pasirašytos su „Wizz Air“, „Lao Skyway“, „Small Planet Airlines“, „SmartLynx Airlines“ ir „Vietnam Airlines“ avialinijomis. Artimiausiu metu planuojama pradėti pilotų atrankas į dar tris naujas kadetų programas.

Intensyvaus sezono metu jau dabar būna situacijų, kai oro linijos patiria nuostolių, nes pritrūksta pilotų suplanuotiems skrydžiams įgyvendinti laiku.

„Kadetų programos sparčiai populiarėja. Lankstūs mokymų sprendimai ir galimybė atrinkti motyvuotus, oro linijų keliamus reikalavimus atitinkančius kandidatus palengvina pilotų įdarbinimo procesą. Tai skatina oro linijas skirti daugiau dėmesio būsimųjų pilotų rengimui ir patiems labiau įsitraukti į jų paruošimą“, – pastebi „BAA Training“, generalinė direktorė Eglė Vaitkevičiūtė.

Šios pilotų programos naudingos ir patiems pilotams: praėję atranką jaunieji aviatoriai pradeda mokymus, o sėkmingai išlaikę egzaminus, jaunuoliai užsitikrina darbo vietą. Būsimiems pilotams tai atspirties taškas neriant į plačiuosius aviacijos vandenis.

„Greitu metu oro linijos gali pritrūkti žmonių, galinčių valdyti lėktuvus. Intensyvaus sezono metu jau dabar būna situacijų, kai oro linijos patiria nuostolių, nes pritrūksta pilotų suplanuotiems skrydžiams įgyvendinti laiku. Skaičiuojama, kad iki 2036 m. reikės daugiau nei 640 tūkstančių naujų pilotų. Tai milžiniški skaičiai ir matydamos kylančią grėsmę oro linijos stengiasi užbėgti įvykiams už akių ir imasi iniciatyvos jaunuoliams siūlydamos kadetų programas“, – pastebi E. Vaitkevičiūtė.

Dėl itin išaugusio studentų skaičiaus „BAA Training“ šiais metais praktinius būsimų pilotų mokymus pradėjo vykdyti iš dviejų papildomų aerodromų Lietuvoje. Be mokymų bazės Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, „BAA Training“ studentai nuo vasaros vidurio ėmė skraidyti ir iš „Įstros“ bei Kyviškių aerodromų.