Didžiausiame aviacijos šou Baltijos šalyse – dar neregėtas lietuvių triukas

Didžiausia aviacijos paroda Baltijos šalyse „Baltic International Airshow“ sugrįžta į Latvijos aviacijos sostine vadinamą Liepoją, kur birželio 15-16 dienomis žiūrovus kvies geriausi pasaulio pilotai, nematyti pasirodymai, triukai ir lėktuvai bei naikintuvai iš įvairių šalių.

Trečius metus iš eilės vyksiančiame renginyje Liepojos oro uoste lankytojus pasitiks didžiausias iki šiol naikintuvų skaičius iš Portugalijos, Švedijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Čekijos, Latvijos ir Lietuvos.

Renginyje pirmą kartą vyks „Air Masters Cup Freestyle Aerobatics Series“ varžybos, kuriose dėl pagrindinio prizo varžysis geriausi pasaulio pilotai, tarp kurių – tokios žvaigždės, kaip Petras Kopfšteinas (Čekija), Igoris Lobanovas (Lietuva), Melanie Astles (Prancūzija), Aarronas Deliu (Australija) ar Martinas Šonka (Čekija) .

Aviacijos entuziastai trečiąjį vasaros savaitgalį taps dar niekada anksčiau nematyto lietuvių Jurijaus Ustimovo ir Andriaus Sklandriaus triuko liudininkais – duetas mėgins nutupdyti lėktuvą ant važiuojančio automobilio stogo.

Parodoje debiutuos ir dinaminį pasirodymą surengsiantis F-16 naikintuvų duetas iš Portugalijos oro pajėgų, o duetų tarpe taip pat bus galima išvysti Vokietijos karinių oro pajėgų naikintuvų „Eurofighter Typhoon“ dinaminį šou.

Šiais metais į aukštesnį lygį pakilęs renginys pirmąkart kvies pasigrožėti Karališkųjų oro pajėgų parašiutininkų komandos „RAF Falcons“ pasirodymu, kuri dangų virš Liepojos oro uosto skros su šuoliniu lėktuvu „Airbus A400M Atlas“.

Žiūrovus taip pat stebins „airBaltic“ pilotų akademijos deimantinė komanda, laukia dinaminis Švedijos karinių oro pajėgų naikintuvo „JAS39 Gripen“ šou, o lietuvis Gintautas Griauzdė pristatys girokopterį „AutoGyro MTOsport“.

Renginio metu bus galima iš arčiau apžiūrėti „Robinson R44“ modelį iš „Future Wings“, „Diamond Aircraft Industries“ gamybos DA62MPP ir DA50, Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnius „Agusta“ 119 ir 109E, Švedijos karinių oro pajėgų „Saab sk60“ ir Čekijos karinių oro pajėgų lengvąjį naikintuvą „Aero L-159“.

Didžiausia aviacijos paroda Baltijos šalyse „Baltic International Airshow“ vyks Liepojos oro uoste birželio 15-16 dienomis, o renginio bilietus platina „Bilietai.lt“.